Vrijwillige bewindvoering

Introductie

Wat is vrijwillige bewindvoering?

Wanneer u financiële problemen heeft kan het zijn dat u op zoek bent naar een passende oplossing. Velen kiezen dan voor bewindvoering om de juiste ondersteuning te krijgen en het licht aan het eind van de tunnel weer te zien. Bewindvoering kan op twee manieren worden aangevraagd, door de persoon zelf of door familieleden. Wanneer de persoon het zelf aanvraagt met een bewindvoerder wordt er gesproken dat het vrijwillig bewind is. Dit houdt in dat u zelf achter het bewind staat en zelf op zoek bent naar een oplossing.

Contactformulier

Wordt direct geholpen

Hoe vraag ik vrijwillig bewind aan?

Vrijwillig bewind wordt altijd aangevraagd in samenspraak met de bewindvoerder in kwestie. Dit kan een familielid zijn maar wanneer er complexere situaties zijn wordt er ook vaak gekeken naar een professioneel bewindvoerder. Dit om er zeker van te zijn dat de kennis en kunde aanwezig is.

Bewind wordt altijd aangevraagd bij de rechtbank, helaas kan niemand hier onder uit. Samen met de bewindvoerder vult u de benodigde documenten in en wordt er een budgetplan opgesteld om ervoor te zorgen dat het haalbaar is om de problemen op te lossen. In het budgetplan staat wat de inkomsten en uitgaven zijn en hoe eventuele schulden worden opgelost. Dit is voor velen al een pak van het hart. De bewindvoerder zal dan alles indienen bij de rechtbank. Uiteindelijk werkt u samen met de bewindvoerder naar een schuldenvrije en financieel stabiele toekomst.

Onze Kernwaarden

Als u besluit om onder bewind te worden gesteld geeft u heel wat uit handen. Niet alleen draagt u uw geldzaken over aan een derde partij, ook verliest u een deel van uw handelingsbekwaamheid. Het gaat dus om een zeer gewichtige beslissing. Stabilum is zich ervan bewust hoe belangrijk het is om de geldzaken uit handen te geven aan een partij die transparant en betrouwbaar is.

Transparant

Meer informatie

Wij geloven dat vertrouwen gestoeld is op helderheid en openheid van zaken. U ontvangt kort na de onderbewindstelling persoonlijke inloggegevens waardoor u uw post altijd digitaal kunt inzien en uw inkomsten en uitgaven kunt beheren. Wij zijn altijd bereid om uw vragen en opmerkingen aan te horen en zijn dan ook goed telefonisch bereikbaar.

Deskundig

Meer informatie

Stabilum staat voor kwalitatief hoogwaardig werk dat louter wordt uitgevoerd door gecertificeerde bewindvoerders die voldoen aan de meest recente kwaliteitseisen. Daarnaast zorgen onze interne processen voor de waarborging van onze kwalitatieve hoogwaardigheid. Zo zorgt het feit dat wij beschikken over meerdere gecertificeerde bewindvoerders, dat dossiers altijd kritisch bekeken worden door meerdere ogen. Stabilum wordt daarnaast periodiek gecontroleerd door het bewindsbureau van de rechtbank. Daarnaast zorgt onze diverse clientèle en jarenlange ervaring ervoor dat wij breed onderlegd zijn in de schuldenproblematiek.

Betrokken

Meer informatie

Iedere situatie is uniek. De beslissing om onder bewind gesteld te worden is geen beslissing die zomaar gemaakt wordt; uw persoonlijke situatie geeft u hier reden toe. U verdient dan ook een bewindvoerder die enkel en alleen uw belangen behartigt. Met Stabilum slaat u de handen ineen met een dienstbare dienstverlener die u op de eerst plek plaatst.

Betrouwbaar

Meer informatie

Het team van Stabilum voldoet aan alle kwaliteitseisen die worden vastgesteld door de kantonrechter en is tevens aangesloten bij de Nederlandse Branchevereniging voor Bewindvoering en Inkomensbeheer. Gezien de belangen die gemoeid zijn vinden wij het belangrijk dat er sprake is van vakkennis om het beroep van bewindvoerder te kunnen uitoefenen. U kunt erop rekenen dat onze bewindvoerders uw zaken en belangen op een gedegen en professionele wijze beschermen.

Onze Diensten

Waar wij in excelleren

Bewindvoering

In sommige situaties kunnen mensen extra hulp en ondersteuning gebruiken bij het regelen van de geldzaken. Bewindvoering is een maatregel waarbij de financiële administratie uit handen wordt gegeven aan een door de rechter aangestelde bewindvoerder.

Lees Meer

Mentorschap

Mentorschap is bedoeld voor mensen die geestelijke of lichamelijke zorg behoeven. Een mentor draagt zorg voor de niet-financiële belangen van betrokkenen waardoor deze zich volledig kunnen richten op hunzelf en hun persoonlijk herstel.

Lees Meer

Postbus 32314

 2503AA Den Haag

Telefoon

085 – 060 14 06

Email

info@stabilum.nl