Budgetbeheer

Onze Diensten

Hoe budgetbeheer helpt

Het beheer van uw financiën is van groot belang om betalingsproblemen te voorkomen en te voorkomen dat deze verergeren. Voor mensen die worstelen met financiële uitdagingen, kan budgetbeheer een passende oplossing bieden. Bij Stabilum bieden we budgetbeheer aan als een dienst waarbij we uw inkomsten beheren en zorgen voor de betaling van uw vaste lasten. Samen stellen we een gedetailleerd budgetplan op, waarin we afspraken maken over het beschikbare leefgeld en eventuele extra uitgaven. Het hoofddoel van budgetbeheer is het minimaliseren van financiële lasten en het voorkomen van het ontstaan van nieuwe financiële verplichtingen.

Het belangrijkste onderscheid tussen bewindvoering en budgetbeheer is dat bewindvoering via de rechtbank verloopt, terwijl budgetbeheer geen juridische tussenkomst van de rechtbank vereist. Hoewel budgetbeheer minder ingrijpend is dan bewindvoering, heeft onze effectieve aanpak al aanzienlijk bijgedragen aan het helpen van mensen die met financiële uitdagingen kampen.

Contactformulier

Word direct geholpen

Wat kan budgetbeheer voor u betekenen?

 

Het verschil tussen budgetbeheer en beschermingsbewind zit hem in het feit dat budgetbeheer niet via de kantonrechter loopt, maar op verzoek van de cliënt wordt uitgevoerd. Wij streven ernaar om op maat gemaakte diensten te leveren die aansluiten bij uw behoeften. Onze begeleiding is gericht op het voorkomen van financiële problemen, zodat u nooit meer te laat bent met het nakomen van uw betalingsverplichtingen. Wij brengen helderheid in uw financiële situatie en nemen de verantwoordelijkheid voor financiële en administratieve taken van u over.

Bij budgetbeheer analyseren we de bronnen van inkomsten om te bepalen of u mogelijk recht heeft op extra inkomsten. Als dat het geval is, regelen wij dit voor u. Tegelijkertijd brengen we uw financiële situatie overzichtelijk in kaart en proberen we waar mogelijk betalingsregelingen te treffen. De inkomsten en uitgaven worden vastgelegd in een budgetplan. De inkomsten worden ontvangen op de beheerrekening, waarvan de vaste lasten worden voldaan. Een vast bedrag aan leefgeld wordt overgemaakt naar de leefgeldrekening.

Onze diensten

Waar wij in excelleren

Bewindvoering

In sommige situaties kunnen mensen extra hulp en ondersteuning gebruiken bij het regelen van de geldzaken. Bewindvoering is een maatregel waarbij de financiële administratie uit handen wordt gegeven aan een door de rechter aangestelde bewindvoerder.

Lees meer

Mentorschap

Mentorschap is bedoeld voor mensen die geestelijke of lichamelijke zorg behoeven. Een mentor draagt zorg voor de niet-financiële belangen waardoor u zich volledig kan richten op het persoonlijk herstel.

Lees meer

Postbus 32314

 2503AA Den Haag

Telefoon

085 – 060 14 06

E-mail

info@stabilum.nl