Hulp nodig met de PGB?

Introductie

Ondersteuning met de PGB

Met een persoonsgebonden budget, ookwel PGB genoemd, kan een persoon zorg voor zichtzelf inkopen. Dit biedt voor de persoon vele mogelijkheden om ervoor te zorgen dat zij de ondersteuning krijgen die zij graag willen, maar ook naturlijk verdienen. Toch kan het soms lastig zijn om dit goed te besteden, want in Nederland is het helaas vrij complex voor velen. Door middel van dit artikel proberen wij u te helpen door de bomen het bos weer te zien. Het kan zijn dat u een professional nodig hebt die ervoor zorgt dat alle zaken goed geregeld zijn, maar het zelf eerst proberen is altijd de moeite waard. Ook heeft u hierdoor meer inzicht in de PGB zelf.

Contactformulier

Word direct geholpen

Moeite met de bankzaken?

Aan de PGB biedt vele voordelen. U kan denken aan bijvoorbeeld dat u eindeljk het benodigde budget aanwezig hebt voor de juiste zorg die u verdient. Ook zitten er een aantal nadelen aan verbonden, waarvan het belangrijk is dat u hier rekening mee houdt. U bouwd geen pensioen op.

Voor iedere PGB aanvraag moet er een budgetplan aanwezig zijn. Met dit plan wordt er gekregen hoe het budget over het jaar gebruikt wordt. Het kan voorkomen dat u voor het einde van het jaar te weinig budget hebt en dat u hierdoor geen zorg meer kan inkopen. Dit is helaas uw verantwoordelijkheid, en erg belangrijk om hier rekening mee te houden.

Dit kan erg lastig zijn voor mensen die al moeite hebben om de bankzaken goed op orde te houden. Heeft u hier ook last van? Het kan dan van pas komen om een bewindvoerder in te schakelen om uw bankzaken goed te regelen. Een bewindvoerder zorgt ervoor dat alle rekeningen netjes betaald worden zodat u niet voor verassingen komt te staan. Stabilum kan u hierbij helpen.

Onze Kernwaarden

Als u besluit om onder bewind te worden gesteld geeft u heel wat uit handen. Niet alleen draagt u uw geldzaken over aan een derde partij, ook verliest u een deel van uw handelingsbekwaamheid. Het gaat dus om een zeer gewichtige beslissing. Stabilum is zich ervan bewust hoe belangrijk het is om de geldzaken uit handen te geven aan een partij die transparant en betrouwbaar is.

Transparant

Meer informatie

Wij geloven dat vertrouwen gestoeld is op helderheid en openheid van zaken. U ontvangt kort na de onderbewindstelling persoonlijke inloggegevens waardoor u uw post altijd digitaal kunt inzien en uw inkomsten en uitgaven kunt beheren. Wij zijn altijd bereid om uw vragen en opmerkingen aan te horen en zijn dan ook goed telefonisch bereikbaar.

Deskundig

Meer informatie

Stabilum staat voor kwalitatief hoogwaardig werk dat louter wordt uitgevoerd door gecertificeerde bewindvoerders die voldoen aan de meest recente kwaliteitseisen. Daarnaast zorgen onze interne processen voor de waarborging van onze kwalitatieve hoogwaardigheid. Zo zorgt het feit dat wij beschikken over meerdere gecertificeerde bewindvoerders, dat dossiers altijd kritisch bekeken worden door meerdere ogen. Stabilum wordt daarnaast periodiek gecontroleerd door het bewindsbureau van de rechtbank. Daarnaast zorgt onze diverse clientèle en jarenlange ervaring ervoor dat wij breed onderlegd zijn in de schuldenproblematiek.

Betrokken

Meer informatie

Iedere situatie is uniek. De beslissing om onder bewind gesteld te worden is geen beslissing die zomaar gemaakt wordt; uw persoonlijke situatie geeft u hier reden toe. U verdient dan ook een bewindvoerder die enkel en alleen uw belangen behartigt. Met Stabilum slaat u de handen ineen met een dienstbare dienstverlener die u op de eerst plek plaatst.

Betrouwbaar

Meer informatie

Het team van Stabilum voldoet aan alle kwaliteitseisen die worden vastgesteld door de kantonrechter en is tevens aangesloten bij de Nederlandse Branchevereniging voor Bewindvoering en Inkomensbeheer. Gezien de belangen die gemoeid zijn vinden wij het belangrijk dat er sprake is van vakkennis om het beroep van bewindvoerder te kunnen uitoefenen. U kunt erop rekenen dat onze bewindvoerders uw zaken en belangen op een gedegen en professionele wijze beschermen.

Onze Diensten

Waar wij in excelleren

Bewindvoering

In sommige situaties kunnen mensen extra hulp en ondersteuning gebruiken bij het regelen van de geldzaken. Bewindvoering is een maatregel waarbij de financiële administratie uit handen wordt gegeven aan een door de rechter aangestelde bewindvoerder.

Lees Meer

Mentorschap

Mentorschap is bedoeld voor mensen die geestelijke of lichamelijke zorg behoeven. Een mentor draagt zorg voor de niet-financiële belangen van betrokkenen waardoor deze zich volledig kunnen richten op hunzelf en hun persoonlijk herstel.

Lees Meer

Postbus 32314

 2503AA Den Haag

Telefoon

085 – 060 14 06

Email

info@stabilum.nl