PGB aanvragen

Introductie

Hulp nodig met de PGB?

Een PGB aanvragen kan een lastig proces zijn voor velen. Voor velen is het de eerste keer, maar ook een noodzakeljke eerste keer. Er zijn vele verschillende zaken die lastig zijn omtrent de PGB zoals de indicaties en voorwaarden. Door middel van dit artikel willen wij u helpen om ervoor te zorgen dat u in deze wir-war van zaken toch bij de juiste plek terecht komt. Het is altijd raadzaam om contact op te nemen met de SVB wanneer u een PGB wilt aanvragen, maar wij proberen u te helpen door het te beschrijven in een gemakkelijkere taal zodat u stappen voorwaarts kan maken.

Contactformulier

Word direct geholpen

Hoe vraagt u een PGB aan?

Het eerste wat u moet doen met een PGB is er achter komen wat uw indicatie is. Weet u niet zeker wat uw indicatie is of heeft u nog geen indicatie ondergaan? Neem dan contact op met uw zorgverzekeraar om dit zo snel mogelijk op te lossen. Uw indicatie is van groot belang hoeveel PGB u zal ontvangen en waar u het aan kan uitgeven, het is namelijk alleen gericht op specifieke zorg. Deze zorg kan u thuis ontvangen of buitenshuis. U kiest zelf hoe u dit bedrag wilt besteden aan welke zorg, en er wordt een budgetplan opgesteld om ervoor te zorgen u binnen het budget blijft zodat u niet hoeft bij te betalen aan de zorg die u ontvangt.

Het belangrijkste zijn voornamlijk de voorwaarden van de PGB. Dit kan soms erg lastig zijn, want het wordt al vrij snel lastig om precies te weten waar u precies recht op heeft. Er zijn verschillende soorten PGB aanwezig, dit is onder andere Wmo, Jeugdhulp en Zvw. Wmo is maatschappelijke ondersteuning zodat u weer bezig kan gaan met de samenleving. Jeugdhulp is voor jongeren die het moeite hebben met intergreren. Zvw heeft als voornamelijke focus de verpleging en verzorging vanuit thuis.

Onze kernwaarden

Als u besluit om onder bewind te worden gesteld geeft u heel wat uit handen. Niet alleen draagt u uw geldzaken over aan een derde partij, ook verliest u een deel van uw handelingsbekwaamheid. Het gaat dus om een zeer gewichtige beslissing. Stabilum is zich ervan bewust hoe belangrijk het is om de geldzaken uit handen te geven aan een partij die transparant en betrouwbaar is.

Transparant

Meer informatie

Wij geloven dat vertrouwen gestoeld is op helderheid en openheid van zaken. U ontvangt kort na de onderbewindstelling persoonlijke inloggegevens waardoor u uw post altijd digitaal kunt inzien en uw inkomsten en uitgaven kunt beheren. Wij zijn altijd bereid om uw vragen en opmerkingen aan te horen en zijn dan ook goed telefonisch bereikbaar.

Deskundig

Meer informatie

Stabilum staat voor kwalitatief hoogwaardig werk dat louter wordt uitgevoerd door gecertificeerde bewindvoerders die voldoen aan de meest recente kwaliteitseisen. Daarnaast zorgen onze interne processen voor de waarborging van onze kwalitatieve hoogwaardigheid. Zo zorgt het feit dat wij beschikken over meerdere gecertificeerde bewindvoerders, dat dossiers altijd kritisch bekeken worden door meerdere ogen. Stabilum wordt daarnaast periodiek gecontroleerd door het bewindsbureau van de rechtbank. Daarnaast zorgt onze diverse clientèle en jarenlange ervaring ervoor dat wij breed onderlegd zijn in de schuldenproblematiek.

Betrokken

Meer informatie

Iedere situatie is uniek. De beslissing om onder bewind gesteld te worden is geen beslissing die zomaar gemaakt wordt; uw persoonlijke situatie geeft u hier reden toe. U verdient dan ook een bewindvoerder die enkel en alleen uw belangen behartigt. Met Stabilum slaat u de handen ineen met een dienstbare dienstverlener die u op de eerst plek plaatst.

Betrouwbaar

Meer informatie

Het team van Stabilum voldoet aan alle kwaliteitseisen die worden vastgesteld door de kantonrechter en is tevens aangesloten bij de Nederlandse Branchevereniging voor Bewindvoering en Inkomensbeheer. Gezien de belangen die gemoeid zijn vinden wij het belangrijk dat er sprake is van vakkennis om het beroep van bewindvoerder te kunnen uitoefenen. U kunt erop rekenen dat onze bewindvoerders uw zaken en belangen op een gedegen en professionele wijze beschermen.

Onze diensten

Waar wij in excelleren

Bewindvoering

In sommige situaties kunnen mensen extra hulp en ondersteuning gebruiken bij het regelen van de geldzaken. Bewindvoering is een maatregel waarbij de financiële administratie uit handen wordt gegeven aan een door de rechter aangestelde bewindvoerder.

Lees Meer

Mentorschap

Mentorschap is bedoeld voor mensen die geestelijke of lichamelijke zorg behoeven. Een mentor draagt zorg voor de niet-financiële belangen van betrokkenen waardoor deze zich volledig kunnen richten op hunzelf en hun persoonlijk herstel.

Lees Meer

Postbus 32314

 2503AA Den Haag

Telefoon

085 – 060 14 06

Email

info@stabilum.nl