Bewindvoering Schiedam

Bent u op zoek naar een bewindvoerder met kennis over uw situatie? Wij kunnen u ondersteunen in deze lastige tijd.

Over Bewindvoering Schiedam

Het kan voorkomen dat u schulden heeft of dat u tijdelijk niet goed in staat bent uw belangen goed te behartigen. Dit is niet vreemd, niet iedereen kan van alle zaken kennis hebben, en wanneer er problemen zijn in uw persoonlijke levenssfeer kan het voorkomen dat het lastig wordt om uw hoofd bij de bankzaken te houden. Om deze reden is Bewindvoering Schiedam actief. Onze bewindvoerders kunnen u ondersteunen waar nodig op financieel vlak zodat u zo snel mogelijk weer op uw eigen benen kan staan. Onze doelstelling is dat u zo snel mogelijk weer zelfredzaam wordt.

Contactformulier

Waar wij bekend om staan

}

Toekomstgericht

Onze bewindvoerders in Schiedam zullen ervoor zorgen dat u weer perspectief krijgt op de toekomst. Dit houdt in dat wij het kenbaar aan u maken wat onze verwachtingen zijn over wanneer u schuldenvrij bent of dat de bankzaken weer stabiel zijn. Hierdoor weten zowel u als wij waar we naartoe werken.

Ondernemend

Onze ondernemerschap houdt voor u in dat wij graag snel met u actie willen ondernemen. Helaas nemen de meeste schuldeisers en instanties geen pauze, hierdoor willen wij ervoor zorgen dat uw belangen snel behartigd worden. Wanneer alle documentatie binnen is gaan wij direct bezig met uw dossier.

g

Positief

Het is belangrijk om optimistisch te blijven wanneer u tegen lastige situaties aanloopt. Het kan voorkomen dat het negatieve de ondertoon voert. Met positieve ondersteuning willen wij ervoor zorgen dat u ziet wat de mogelijkheden zijn, en ziet dat er een uitweg is. Velen zijn niet meer in staat dit te zien.

Onze werkwijze

Financiële situatie verbeteren

Doordat wij goede kennis hebben van de mogelijkheden zijn wij vaak in staat om de financiële situatie snel te verbeteren door bijvoorbeeld toeslagen en subsidies aan te vragen waar velen geen gebruik van maken.

Schulden verminderen

Door middel van onze kennis zijn wij in staat om uw eventuele schuldensituatie te verbeteren of te stabiliseren. Onze doelstelling is om u zo snel mogelijk schuldvrij te krijgen door schulden af te lossen, proberen kwijt te schelden of een schuldhulpverleningstraject in te stellen.

Financieel ontslasten

Door middel van bewindvoering zal vanaf dat moment alle contact verlopen doormiddel van de bewindvoerder. Instanties en schuldeisers zullen geen contact meer met u opnemen. Hierdoor wordt u ontlast en kan u meer genieten van het leven zonder uwzelf druk te hoeven te maken over de bankzaken.

Onze bewindvoerders

De bewindvoerders waar wij mee samenwerken gaan u, wanneer u zich bij ons aanmeld, helpen met het vinden van een passende oplossing. Als eerst wordt er een persoonlijk gesprek ingepland, zodat u met ons kan kennismaken en wij met u. Vervolgens gaan wij voor u een budgetplan opstellen om ervoor te zorgen dat u een stabiel budget heeft. De volgende stap is zelfredzaamheid om ervoor te zorgen dat u weer voor uwzelf kan zorgen.

Al onze bewindvoerders in Schiedam voldoen aan alle gestelde kwaliteitseisen vanuit de rechtbank en de branchevereniging. Hierdoor weet u zeker dat u een passende oplossing kan verwachten.

Mensen geholpen

Aantal cliënten

Contact

Wilt u ook graag weer uw bankzaken op de rit krijgen? Onze succesvolle bewindvoerders kunnen u hierbij de juiste ondersteuning bieden.

Telefoon

085 – 0601406

Email

info@stabilum.nl

Blog

Brandt het lampje nog bij u?

We kregen steeds te horen dat “iedereen” erop vooruit zal gaan met de komende belasting wijzigingen. Toch bleek dit niet voor iedereen het geval te zijn, eigenlijk nog voor veel minder mensen dan verwacht. Ook zijn de prijzen het harst gestegen van alle consumentengoederen. Het beste voorbeeld waar de stijging het meest heeft plaats gevonden in de energiemarkt. Een gemiddeld huishouden is hier nu meer dan 334 euro per jaar aan kwijt. Wanneer u bij het minima beleid hoort is dit een flink bedrag wat u jaarlijk moet betalen.

Gelukkig zijn er ook mogelijkheden om ervoor te zorgen dat de kosten niet geheel uit de hand lopen. Mogelijk dat u al bent overgestapt van energieleverancier, of dat u uw huis verduurzaamd heeft. Hieronder gaan wij kijken naar de mogelijkheden, wat u hierin kan betekenen.

De energiekosten verlagen
Mogelijk dat u zelf al heeft gekeken naar het verlagen van de energiekosten. Toch kan het soms fijn zijn om alle zaken op een rijtje te hebben. Hierdoor weet u wat de mogelijkheden zijn.

Laten we beginnen met de meest voor de hand liggende optie, overstappen van energieleverancier. Dit is erg eenvoudig, u kan naar een vergelijkingswebsite gaan en vervolgens kijken hoeveel u gaat besparen. Omdat de energieleveranciers weten dat zij onder druk staan in verband met de prijsverhoging kan u leuke voordelen tegenkomen.

Een andere optie is om bij de gemeente na te gaan hoe u uw huis kan verduurzamen. Vele gemeenten bieden de mogelijkheid om u een lening of subsidie te geven wanneer u duurzamer wilt gaan wonen. Ook wil de regering dat Nederland in zijn geheel van het gas af gaat, dit kan al een eerste stap zijn voor de verduurzaming.

Bewust Besteden

We hebben het allemaal waarschijnlijk wel een keertje meegemaakt. We maken beslissingen die we eerder niet hadden verwacht, maar op het moment zijn we toch overgehaald. Al is het dat extra wijntje of biertje in het cafe of toch dat kledingstuk dat we in de winkel zien hangen met 70% korting. Soms is de verleiding te groot om het te weerstaan, maar hoe kunnen wij toch als mensen bewust het geld uitgeven met zoveel verleiding? Hieronder hebben we een aanpak genoteerd.

Maak potjes, heel veel potjes
Het probleem wat wij hebben is dat velen één bankrekening hebben waar alle betalingen van verricht worden. Ideaal want dan heb je er weinig omkijken naar, maar dit is helaas niet weggelegd voor velen. Wanneer alles op een hoop ligt kan het moeilijk zijn om de onderscheiding te maken tussen geld voor het huishouden en kleding.

De makkelijkste manier is om meerdere bankrekeningen te hebben met alle verschillende doelstellingen. Zoals een bankrekening voor het huishouden, maar ook één voor kleding. Dit kan het voor u flink versimpelen. Meeste banken bieden het aan om meerdere rekeningen te hebben. Bij bunq kan u zelfs 25 rekeningen openen, extra gemakkelijk wanneer u veel verschillende uitgaven hebt.

Een andere manier is om twee potjes te hebben. Eén voor het huishouden en noodzakelijke behoeften en één voor de luxe zaken. Met alleen deze kleine stap kan u voorkomen om aan het eind van de maand in het rood te staan.

Maak een goede planning

Budgetteren blijft voor velen een lastig iets. Niemand kan in de toekomst kijken, maar het is toch belangrijk om de juiste verwachtingen op papier te zetten. Vooral wanneer u op zwart zaad zit is hetbelangrijk om het perspectief te behouden. Hieronder hebben wij een stappenplan waarmee u hopelijk uit de voeten kan om te kijken naar een snelle oplossing.

Stap 1: Realisatie
Ga als eerste na waar het mis is gegaan, waardoor bent u in de problemen gekomen? U wilt natuurlijk niet opnieuw dezelfde fouten maken. Dit wordt ookwel een realisatie stap genoemd. Wees eerlijk met uwzelf, dit is de enige manier om er zeker van te weten dat u niet in een andere put valt.

Stap 2: De waarom
Wanneer u weet waar u naartoe wilt werken wordt het gemakkelijker voor u gemaakt om dit ook te doen. Een mooi voorbeeld is sparen, wanneer mensen een spaardoel hebben is de kans veel groter dat het behaald wordt. Velen vinden het lastig om te sparen voor het sparen.

Stap 3: Hoe
Vervolgens gaat u kijken hoe u het doel wilt bereiken. Wees niet te optimisch, want het kan zomaar voorkomen dat u wat tegenvallers tegen zal komen als bijvoorbeeld gemeentebelasting, of het terug betalen van toeslagen. Neem gerust wat extra tijd, dit zal zichzelf met gemak terugverdienen en stress voorkomen.