Familie Als Bewindvoerder

Introductie

Wat is familie bewindvoering?

Wanneer u een familielid heeft die het financieel moeilijk kan behappen kan het zijn dat u graag een handje wilt helpen. Mogelijk komt u dan uit bij familie bewindvoering, en bent u benieuwd naar de mogelijkheden. Met familie bewindvoering neemt u in principe de bankzaken over van een familielid die tijdelijk of langdurig niet in staat is dit te behappen. Dit houdt in dat u dan de betalingen doet en ervoor zorgt dat alles weer op de rit komt. Het kan fijn zijn wanneer de familie dit doet, maar het kan ook problemen met zich mee brengen. Het is hierdoor voor zowel u als uw familielid van belang om te weten wat dit inhoudt en of dit de juiste oplossing is voor het probleem.

Contactformulier

Wordt direct geholpen

Past familie bewind bij ons?

Familie bewind kan bij sommige mensen goed passen. Vaak wanneer er simpele taken zijn zoals het beheren van automatische incasso’s is er vaak weinig omkijken naar en kan dit prima gedaan worden door familie. Toch kan het voorkomen dat er complexere situaties aanwezig zijn, hierbij kan gedacht worden aan schulden, achterstanden, subsidies en toeslagen. Dit kan het lastig maken om een goed financieel beleid te voeren voor de persoon, vooral als iemand weinig tot geen ervaring heeft met zulke zaken. Het zou dan mogelijk van pas kunnen komen om het over te laten aan een professional. Het familielid is namelijk wel verantwoordelijk voor alle betalingen die verricht worden.

Ook kan het frustratie opleveren en de familieband verslechteren wanneer iemand het geld beheert van een ander familielid. Er zal namelijk een andere verhouding zijn in de relatie, iemand heeft namelijk meer macht. Om dit te voorkomen zien wij vaak dat een professioneel bewindvoerder wordt ingeschakeld om de relatie tussen familieleden goed te houden.

Onze Kernwaarden

Als u besluit om onder bewind te worden gesteld geeft u heel wat uit handen. Niet alleen draagt u uw geldzaken over aan een derde partij, ook verliest u een deel van uw handelingsbekwaamheid. Het gaat dus om een zeer gewichtige beslissing. Stabilum is zich ervan bewust hoe belangrijk het is om de geldzaken uit handen te geven aan een partij die transparant en betrouwbaar is.

Transparant

Meer informatie

Wij geloven dat vertrouwen gestoeld is op helderheid en openheid van zaken. U ontvangt kort na de onderbewindstelling persoonlijke inloggegevens waardoor u uw post altijd digitaal kunt inzien en uw inkomsten en uitgaven kunt beheren. Wij zijn altijd bereid om uw vragen en opmerkingen aan te horen en zijn dan ook goed telefonisch bereikbaar.

Deskundig

Meer informatie

Stabilum staat voor kwalitatief hoogwaardig werk dat louter wordt uitgevoerd door gecertificeerde bewindvoerders die voldoen aan de meest recente kwaliteitseisen. Daarnaast zorgen onze interne processen voor de waarborging van onze kwalitatieve hoogwaardigheid. Zo zorgt het feit dat wij beschikken over meerdere gecertificeerde bewindvoerders, dat dossiers altijd kritisch bekeken worden door meerdere ogen. Stabilum wordt daarnaast periodiek gecontroleerd door het bewindsbureau van de rechtbank. Daarnaast zorgt onze diverse clientèle en jarenlange ervaring ervoor dat wij breed onderlegd zijn in de schuldenproblematiek.

Betrokken

Meer informatie

Iedere situatie is uniek. De beslissing om onder bewind gesteld te worden is geen beslissing die zomaar gemaakt wordt; uw persoonlijke situatie geeft u hier reden toe. U verdient dan ook een bewindvoerder die enkel en alleen uw belangen behartigt. Met Stabilum slaat u de handen ineen met een dienstbare dienstverlener die u op de eerst plek plaatst.

Betrouwbaar

Meer informatie

Het team van Stabilum voldoet aan alle kwaliteitseisen die worden vastgesteld door de kantonrechter en is tevens aangesloten bij de Nederlandse Branchevereniging voor Bewindvoering en Inkomensbeheer. Gezien de belangen die gemoeid zijn vinden wij het belangrijk dat er sprake is van vakkennis om het beroep van bewindvoerder te kunnen uitoefenen. U kunt erop rekenen dat onze bewindvoerders uw zaken en belangen op een gedegen en professionele wijze beschermen.

Onze Diensten

Waar wij in excelleren

Bewindvoering

In sommige situaties kunnen mensen extra hulp en ondersteuning gebruiken bij het regelen van de geldzaken. Bewindvoering is een maatregel waarbij de financiële administratie uit handen wordt gegeven aan een door de rechter aangestelde bewindvoerder.

Lees Meer

Mentorschap

Mentorschap is bedoeld voor mensen die geestelijke of lichamelijke zorg behoeven. Een mentor draagt zorg voor de niet-financiële belangen van betrokkenen waardoor deze zich volledig kunnen richten op hunzelf en hun persoonlijk herstel.

Lees Meer

Postbus 32314

 2503AA Den Haag

Telefoon

085 – 060 14 06

Email

info@stabilum.nl